Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.04.2021 10:21 - Какви слушалки да изберем?*
Автор: magazinzora Категория: Технологии   
Прочетен: 6289 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 27.04.2021 10:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Решили сте да инвестирате в хубави слушалки, но в какви? Разнообразието от марки, модели и форми, в които се предлагат тези аудио продукти в магазинната мрежа тотално ви обърква.  Спокойно. С малко повече информация ще успеете да откриете точния вид слушалки.

image

Как да изберете перфектните слушалки?

Преди да започнете търсенето си помислете къде ще използвате слушалките. Дали искате да слушате музика само у дома или искате да можете да се наслаждавате на любимите си парчета докато се разхождате, пътувате или тренирате активно. Дали искате да чувате външните звуци или държите да се потопите напълно в музиката и т. н., и т. н.  Отговорите ли си на тези въпроси ще можете по-лесно да вземете правилното решение.

Видове слушалки, от които можете да избирате

Основните видове, които се предлагат и от производители, и от търговци са: около ухото, върху ухото, тип “тапи”, безжични и напълно безжични.

Около ухото

Този тип се наричат още “over - ear” или пълноразмерни. Обграждат изцяло ухото и се предлагат със затворен или отворен гръб. Моделите със затворен гръб естествено задържат музиката, като не позволяват нито вие да долавяте външни звуци, нито хората в близост до вас да чуят какво слушате. Слушалките с отворен гръб имат малки отвори, които пропускат вътрешни и външни звуци.   

Плюсове:
Over - ear са единственият тип, при който има пространство между ухото и високоговорителите на слушалките, поради което звукът е с много високо качество, точно като от концертна зала - кристален, ясен и естествено обгръщащ.   

Минуси:
Обемисти са и ако слушате музика по-дълго време, това може да ви причини известен дискомфорт. Освен това се предлагат само с кабелна връзка, което ограничава зоната им на употреба основно в домашна обстановка.  

Върху ухото

Този тип аудио продукти или “on - ear” слушалките са по-малки и по-леки от пълноразмерните и се поставят върху ухото. Предлагат се както с отворен и затворен, така и с полуотворен гръб, но на който и от трите варианта да се спрете, винаги ще долавяте по мъничко от външните звуци.  

Плюсове: On - ear са добър избор, ако търсите слушалки, които да ви предоставят отличен звук, без да ви изолират напълно от външния свят. Те са и много компактни, сгъваеми и можете да ги пренасяте лесно. И най-важното - могат да бъдат както с кабел, така и безжични, което значително разширява зоната им на употреба.  

Минуси: Тъй като се поставят върху ушите, след дълго носене можете да усетите известно притискане и малък дискомфорт. 

image

“Тапи”

Сигурни сме, че познавате този тип слушалки отлично, тъй като се предлагат в комплект с таблети и телефони. Поставят се директно в ушния канал и разполагат с вграден в кабела микрофон и контрол на звука и навигацията.  

Плюсове: In - ear или “тапите” са страхотни за слушане на музика по време на пътуване, разходки и особено при тренировки, тъй повечето модели са произведени от материали устойчиви на вода или пот. Удобни са за пренасяне и ако ви омръзне да слушате музика просто ги сваляте и слагате в джоба или на врата. Що се отнася до качеството на звука, предвид малкия си размер могат и да ви изненадат приятно.  

Минуси: Неудобни са за носене повече от няколко часа, а тъй като са малки се губят много лесно. И въпреки, че току-що казахме, че могат да ви изненадат приятно със звукови качества, истината е, че не са толкова добри колкото по-големите си братовчеди.
 
Безжични
 
Bluetooth се поставят директно в ушния канал, но за разлика от тапите нямат кабел, който да ограничава зоната на слушане или движенията.   

Плюсове: Както споменахме току-що нямат кабел, което позволява много по-голяма свобода. Можете да ги носите както у дома, така и докато сте навън и се разхождате или тренирате.  

Минуси: За да слушате музика с този тип слушалки трябва да имате връзка с устройство, което поддържа Bluetooth и да не сте на повече от 10 метра от него. Тъй като работят на батерии, трябва да ги зареждате често. Що се отнася до качеството на звука, то не е толкова добро, колкото при моделите с кабел.
 
Напълно безжични
 
True - wireless или напълно безжичните слушалки са ново поколение аудио продукти. Поставят се директно в ушния канал, нямат абсолютно никакви кабели и за да слушате музика се нуждаят от Wi - Fi връзка с устройството.  

Плюсове: Удобни са за слушане на музика навсякъде, тъй като нямат никакви кабели. Предлагат се в удобна кутийка за съхранение, така че да няма опасност да ги изгубите.

Минуси:
Батерията им не издържа повече от 3 - 4 часа, след което трябва да ги заредите. Друг често срещан проблем е стабилността на връзката, която понякога се разпада.

image
След като сте наясно с плюсовете и минусите на основните видове слушалки ви остава само да отидете до магазина, да изберете вид и да го изпробвате преди покупката.  

*Препоръчан материал от партньор на Blog.bg


Тагове:   слушалки,


Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: magazinzora
Категория: Технологии
Прочетен: 60018
Постинги: 2
Коментари: 0
Гласове: 23
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031